.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ(;) ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ COCA-COLA!

Ένας άντρας από την Τζόρτζια των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι κατέχει το μυστικό της μοναδικής γεύσης του διάσημου αναψυκτικού

Σε πλειστηριασμό η αυθεντική (;) συνταγή της Coca Cola
Εδώ και πολλές δεκαετίες, επιστήμονες και ερασιτέχνες ψάχνουν να βρουν το μυστικό της 
αυθεντικής συνταγής της Coca-cola, του πλέον διαδεδομένου αναψυκτικού στον κόσμο.
Η αναζήτηση φαίνεται όμως να παίρνει τέλος καθώς ένας  έμπορος αντικών από την Τζόρτζια των ΗΠΑ υποστηρίζει πως κρατά στα χέρια του τη μυστική συνταγή -που χρονολογείται από το 1943- και την πουλά στο eBay για 15 εκατομμύρια ευρώ!
Ο Κλιφ Κλουτζ δηλώνει πως το πολύτιμο έγγραφο βρέθηκε στην κατοχή του εντελώς τυχαία και χάρη στο επάγγελμα του, μετά από την αγορά ενός κιβωτίου με παλαιά έγγραφα από το σπίτι ενός διακεκριμένου χημικού! Ανοίγοντας το κουτί και μελετώντας τα χαρτιά , ο Κλουτζ ανακάλυψε έκπληκτος πως σε ένα από αυτά ήταν γραμμένη  η μυστική φόρμουλα του αναψυκτικού.

"Δεν πέφτεις πάνω σε τέτοια πράγματα συχνά. Είναι ένα γράμμα, στο οποίο αναφέρεται η φόρμουλα και οι διαδικασίες για να ετοιμάσει κάποιος το ποτό" εξήγησε ενθουσιασμένος  ο Κλουτζ και δήλωσε ότι πιστεύει ακράδαντα πως είναι η συνταγή της Coca-Cola.
Από την πλευρά της, η εταιρία δηλώνει πως το συγκεκριμένο έγγραφο μπορεί να αναφέρει μια συνταγή που να μοιάζει πολύ στην αυθεντική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η απολύτως ακριβής.
Η αυθεντική συνταγή της Coca-Cola, δημιουργήθηκε επίσημα το 1886, από τον φαρμακοποιό, Ντ. Τζον Πεμπερτον. Από τότε και στο εξής, κρατήθηκε μυστική στο πέρασμα των αιώνων, ενώ το έγγραφο φρουρείται σε θησαυροφυλάκιο, στο Μουσείο της Coca-Cola στην Ατλάντα.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού