.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΕΞ;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες τo σεξ αποδεικνύεται αγχολυτικό, αντικαταθλιπτικό αλλά και το πιο απολαυστικό μυστικό για μια καλύτερη ζωή
 Ίσως να έχετε δει την διαφήμιση μεγάλης εταιρείας προφυλακτικών. Η πόρτα του ασανσέρ ανοίγει
και αποκαλύπτει άνδρες γυναίκες που βγαίνουν για να ξκκινήσουν την ημέρα τους στο γραφείο. Βγαίνοντας, η μια από αυτές χύνει κατά λάθος τον καφέ της στο λευκό πουκάμισο της άλλης που όμως δεν σταματά να φορά το πιο πλατύ της χαμόγελο σε έκπληξη όλων των υπολοίπων. Play more, smile more λέει το σλόγκαν συνοψίζοντας αυτό που όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες καταλήγουν. To σεξ είναι η λύση στην κακή διάθεση και το άγχος.Το σεξ και το άγχος είναι συνδεδεμένα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι περισσότεροι από εμάς το ξέρουμε ενστικτωδώς και το νιώθουμε όταν η διάθεση μας για σεξ εκμηδενίζεται μετά από μια εξαιρετικά στρεσογόνα εβδομάδα. Τα καλά νέα όμως είναι πως αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Με άλλα λόγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σεξ για να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από το στρες.

Καλό σεξ ίσον καλή διάθεση
Το μαρτυρούν δεκάδες έρευνες μεταξύ των οποίων και αυτή του Πανεπιστημίου της Arizona που μελέτησε την συμπεριφορά 58 μεσήλικων γυναικών στις οποίες η τρυφερότητα με τον σύντροφο τους αλλά και η σεξουαλική πράξη οδηγούσε σε μικρότερα επίπεδα στρες και αρνητικής διάθεσης με τις γυναίκες να είναι πιο ήρεμες και χαλαρές την επόμενη ημέρα.

Καλή διάθεση ίσον καλύτερο (και περισσότερο σεξ)
Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως όταν είμαστε σε καλύτερη διάθεση έχουμε διάθεση για περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα, αγκαλιές και χάδια. Ένας φαύλος κύκλος από την ανάποδη.

Σεξ και Αρτηριακή πίεση
Άλλη έρευνα μελέτησε την αρτηριακή πίεση των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα σαν ένδειξη του πόσο στρες βίωναν καθώς μιλούσαν μπροστά σε κοινό ή καθώς προσπαθούσαν να λύσουν ένα μαθηματικό πρόβλημα. Από την έρευνα προέκυψε ότι αυτή που είχαν κάνει πρόσφατα σεξ εμφάνιζαν είτε γενικά χαμηλή αρτηριακή πίεση, είτε κρατούσαν την πίεση τους χαμηλή ακόμη και κατά την διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων ή συνέβαιναν και τα δύο.

Σεξ και αντίδραση στο στρες
Εξετάζοντας τους καρδιακούς παλμούς και την κορτιζόλη στον οργανισμό δείγματος γυναικών παρατηρήθηκε πως αντιδρούσαν λιγότερο σε στρεσογόνες καταστάσεις όταν είχε προηγηθεί σωματική επαφή με τον σύντροφό τους. Αυτές που είχαν μόνο συναισθηματική στήριξη δεν είχαν την ίδια ψυχραιμία και χαλαρότητα σε καταστάσεις στρες.Το σεξ είναι αδιαμφισβήτητα ένας τρόπος να χειριζόμαστε το στρες στην καθημερινή μας ζωή και το κατορθώνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Όσο για το πως το καταφέρνει;

Βαθιές αναπνοές: O τρόπος που αναπνέουμε στην διάρκεια του σεξ χαλαρώνει το σώμα και οξυγονώνει το αίμα μας.
Το άγγιγμα: Έρευνες αλλά και η εμπειρία μας έχει δείξει πως το μασάζ μπορεί να μας ανακουφίσει από το στρες. Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να έχουμε συναισθηματική υγεία χωρίς το άγγιγμα στην ζωή μας. Η στέρηση του αγγίγματος στα μωρά έχει ολέθριες συνέπειες ενώ τα χάδια και η αγκαλιά συνεχίζουν να είναι σημαντικά και στην ενήλικη ζωή μας.
Ενδορφίνες: Απλή βιολογία. To σεξ κάνει τον οργανισμό μας να εκκρίνει τις ορμόνες της ευτυχίας και της καλής διάθεσης.
Σωματική άσκηση: Ανάλογα με τον ενθουσιασμό και την κινητικότητα που δείχνουμε την ώρα του σεξ μπορούμε να κάψουμε πολλές θερμίδες και να επωφελήθειτε από την ευεξία που προκαλεί πάντα η σωματική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού