ΥΛΙΚΑ
- Για 6 φέτες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
- 3 - 4 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
- 50 γρ. φρεσκοτριμμένη πικάντικη γραβιέρα
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 12 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας, από μέτριου πάχους φραντζόλα
- 100 γρ. πεπερόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα στη μέση, ώστε να μοιάζουν με μικρά μισοφέγγαρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τις πιπεριές Φλωρίνης, τις λιαστές ντομάτες, τη μισή γραβιέρα, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Αραδιάζω τις φέτες ψωμιού στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και μοιράζω το μείγμα που ετοίμασα επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Από πάνω μοιράζω το πεπερόνι.
Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις φέτες για 5 - 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα με τις πιπεριές να σιγοβράσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
Σερβίρω τις φέτες ζεστές.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Αραδιάζω τις φέτες ψωμιού στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και μοιράζω το μείγμα που ετοίμασα επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Από πάνω μοιράζω το πεπερόνι.
Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις φέτες για 5 - 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα με τις πιπεριές να σιγοβράσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
Σερβίρω τις φέτες ζεστές.
dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου