Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γ. Γενναδίου 3 στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε εύφλεκτο υγρό στο ισόγειο
του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απομάκρυναν άτομα που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια έβαλαν τη φωτιά, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες σβήστηκαν από την Πυροσβεστική (ειδοποιήθηκε στις 19.51) που έσπευσε στο σημείο και άμεσα έσβησε τη φωτιά.

Οι δράστες αναζητούνται ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.
Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα πέριξ του γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη καθώς και στα Εξάρχεια, με την αστυνομία να προχωρά σε δέκα προσαγωγές υπόπτων.

«Δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, από το Λονδίνο, έκανε λόγο για «πολιτική επίθεση», επιβεβαιώνοντας ότι οι δράστες απομάκρυναν μέσω απειλών δύο συνεργάτες του από το γραφείο.
Όπως δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, οι επτά κουκουλοφόροι δράστες εισέβαλαν στο γραφείο και με απειλές έβγαλαν από το χώρο τους δυο υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια, έριξαν εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.
«Δεν πρόκειται να μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων» διαμήνυσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Την επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.