Ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες.
Χτυπάω τα 2 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα προσθέτω στο μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα και το αμύγδαλο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το μπέικιν.
Ενώνω τα δύο μείγματα και βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί φούρνου. Ψήνω στους 180 για 45 λεπτά.
Ετοιμάζω το σιρόπι με 3,5 φλ. ζάχαρη με 3 νερό, χυμό από 1 πορτοκάλι και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Βράζω για 5 λεπτά και περιχύνω το ταψί που έχει μισοκρυώσει.
Χτυπάω τα 2 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα προσθέτω στο μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα και το αμύγδαλο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το μπέικιν.
Ενώνω τα δύο μείγματα και βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί φούρνου. Ψήνω στους 180 για 45 λεπτά.
Ετοιμάζω το σιρόπι με 3,5 φλ. ζάχαρη με 3 νερό, χυμό από 1 πορτοκάλι και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Βράζω για 5 λεπτά και περιχύνω το ταψί που έχει μισοκρυώσει.
Όταν ρουφήξει το σιρόπι τότε το βάζουμε στο ψυγείο και τρώγεται κρύο και όχι ζεστό γιατί θα θρυμματίζεται.
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 7.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
Κόστος: 7.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Μήν το ξεχάσετε το ραβανί πρέπει να έχει μισοκρυώσει όταν το σιροπιάσουμε!
oisyntagesmou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου