.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


650 γρ. αλεύρι
70 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 ½ κ.γ. μαγιά σκόνη
5 OREO
150 γρ. γιαούρτι
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. αλάτι

100 γρ. νερό χλιαρό
αβγά μέτρια χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο μαλακό σε κομματάκια
λάδι για τηγάνισμα
Για το γλάσο 3 σε 1
150 γρ. άχνη
1 βανίλια
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
λίγο χλιαρό νερό
60 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
κόκκινο χρώμα
λίγη extra άχνη
πολύχρωμη τρούφα


Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την μαγιά και τα τριμμένα OREO. Ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα, το αλάτι, το νερό και τα αβγά. Τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική, για 5'-6'. Ένα ένα και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε τα κομμάτια μαλακό βούτυρο. Η ζύμη θα είναι τσιχλωτή. Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό παίρνει από 45' ως και δυο ώρες, ανάλογα την θερμοκρασία. Σε ζεστό σημείο θα φουσκώσει γρηγορότερα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη, τη διπλώνουμε σε τέσσερα σημεία και αναποδογυρίζουμε. Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό με πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε τα ντόνατς με κουπ πατ. Έχουμε αραδιάσει κομμάτια λαδόκολλας σε 2 λαμαρίνες .Βάζουμε επάνω τα ντόνατς. Αφήνουμε να σταθούν μέσα σε σβηστό φούρνο να ξαναφουσκώσουν για 35'-40'.
Τηγανίζουμε να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε την άχνη με το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθετουμε λίγο χλιαρό νερό, να είναι ρευστό το γλάσο. Ισομοιράζουμε σε 3 μπολ. Αφήνουμε το 1 σκέτο, στο 2 βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και στο 3 ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγη άχνη επιπλέον να στέκεται.
Βουτάμε τα ντόνατς σε όποιο γλάσο επιθυμούμε και γαρνίρουμε με χρωματιστή τρούφα και τριμμένο OREO.

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs