.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΡΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΖΥΜΩΜΑ!




  • Υλικά
  • 3 αυγά 
  • 200 γραμμάρια βούτυρο πολύ μαλακωμένο σχεδόν μισολιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό 
  • μισή κουταλιά του γλυκού ξερή μαγιά 
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 
  • 190 γραμμάρια γάλα 
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα μέσα στα μπριός για να τα κάνουμε γλυκά ή λίγο τυρί ή μπέικον για να γίνουν αλμυρά..  
  • Καλό είναι το γάλα και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μην νομίζετε ότι θα πάρετε κανένα ομοιογενές μείγμα… σβολιασμένο θα είναι…

    Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά. Ύστερα το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να βάλετε χέρια.

    Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα ή με ένα σελοφάν και το αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190. Βουτυροαλευρώνετε καλά μια θήκη για 12 μάφιν. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας. Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπάλες και τις βάζετε στις θήκες. Με ένα αυγό χτυπημένο περνάτε από πάνω τα μικρά μπριός με τη βοήθεια ενός πινέλου.

    Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

    Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε μέσα και θα γίνουν ακαταμάχητα!        


    Χρόνος Εκτέλεσης: 5 ώρες κ 0 λεπτά
    Κόστος: 5.00 €
    Βαθμός Δυσκολίας: 1
    Μερίδες: Οικογενειακή
  • oisyntagesmou.gr
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Ratings and Recommendations by outbrain

    http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs