Καλό είναι το γάλα και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μην νομίζετε ότι θα πάρετε κανένα ομοιογενές μείγμα… σβολιασμένο θα είναι…
Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά. Ύστερα το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να βάλετε χέρια.
Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα ή με ένα σελοφάν και το αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190. Βουτυροαλευρώνετε καλά μια θήκη για 12 μάφιν. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας. Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπάλες και τις βάζετε στις θήκες. Με ένα αυγό χτυπημένο περνάτε από πάνω τα μικρά μπριός με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μην νομίζετε ότι θα πάρετε κανένα ομοιογενές μείγμα… σβολιασμένο θα είναι…
Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά. Ύστερα το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να βάλετε χέρια.
Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα ή με ένα σελοφάν και το αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190. Βουτυροαλευρώνετε καλά μια θήκη για 12 μάφιν. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας. Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπάλες και τις βάζετε στις θήκες. Με ένα αυγό χτυπημένο περνάτε από πάνω τα μικρά μπριός με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε μέσα και θα γίνουν ακαταμάχητα!
Κόστος: 5.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
oisyntagesmou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου