.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

5 ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ!


Η αγάπη όλα τα γιατρεύει άλλωστε την θεραπευτική της δύναμη απέδειξε και η επιστήμη. Η αυριανή ημέρα η οποία είναι αφιερωμένη στον έρωτα κάνει καλό στην υγεία.

Έτσι εκτός από τα οφέλη του σεξ ο Άγιος Βαλεντίνος προστατεύει την καρδιά  και θωρακίζει την
άμυνα του οργανισμού. 
Αύριο την τιμητική τους έχουν τα σοκολατάκια,  οι ξηροί καρποί, το κρασί τα οποία αν καταναλώνονται μέτρο προστατεύουν την καρδιά.
Όπως απέδειξαν επιστημονικές μελέτες η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας  μαύρης σοκολάτας τονώνει και βελτιώνει την υγεία καθώς είναι πλούσια σε κακάο. Έχει τεκμηριωθεί από τους επιστήμονες ότι η κατανάλωση 60 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα προστατεύει από καρδιακή ανεπάρκεια, μειώνει την αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Ανάλογες ιδιότητες έχει και το  κόκκινο κρασί το οποίο όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Από την άλλη πλευρά άπειρες  επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σεξ  πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει, χαρίζει σωματική και ψυχική υγεία. 
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Χατζηχρήστου, καθηγητής Ουρολογίας του Α.Π.Θ. και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας  η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση.
Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του. 
Επιδρά όμως και στη βελτίωση της διάθεσης και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών. 
 Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες. 
Ωστόσο για να μην γυρίσει μπούμερανγκ η ημέρα αυτή  φροντίστε να πάρετε τις απαραίτητες προφυλάξεις σας.
Να θυμάστε ότι και την ημέρα αυτή θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι πάν μέτρον άριστον. Προσπαθήστε να μην φάτε και να μην πιείτε παραπάνω από όσο αντέχει ο οργανισμός σας γιατί θα καταλήξετε με βαρυστομαχιά  και ο έρωτας θα πέσει για ύπνο.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού