.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Τρεις αλλοδαποί ήταν τελικά οι δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη στη Μύκονο.
Μία γυναίκα και δύο άντρες Πολωνικής καταγωγής. Η γυναίκα μάλιστα ήταν σύντροφος του θύματος.
Διαβάστε το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς των Υπηρεσιών μας, η ανθρωποκτονία μετά ληστείας σε βάρος του 73χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει στην Μύκονο την 5-10-2010. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε , ότι δράστες είναι τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Πολωνίας, δύο άνδρες ηλικίας 31 & 27 ετών αντίστοιχα και μιας γυναίκα, ηλικίας 28 ετών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε η 28χρονη αλλοδαπή, ενώ βρισκόταν στην πατρίδα της, ενημέρωσε τους δυο ομοεθνείς της ότι το θύμα φυλλάσει στην οικία του μεγάλο χρηματικό ποσό, στοιχείο το οποίο γνώριζε, καθότι διατηρούσε σχέση μαζί του και κατά το παρελθόν τον επισκεπτόταν ή διέμενε στην οικία του.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συναποφάσισαν να μεταβούν στην Μύκονο προκειμένου να ληστέψουν το θύμα και για τον λόγο αυτό την 4-10-2010 εισήλθαν οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το συνοριακό σταθμό Ευζώνων στο ελληνικό έδαφος και ακολούθως το πρωί της επομένης 5-10-2010 επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό την Μύκονο. Αμέσως μετά την άφιξή τους στο νησί πήγαν οδικώς στην οικία του θύματος με το όχημά τους και αφού διαπίστωσαν ότι αυτός έλειπε, αποχώρησαν. Μετά από λίγο η ανωτέρω αλλοδαπή επικοινώνησε με το θύμα χρησιμοποιώντας πολωνικό κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και αφού βεβαιώθηκε ότι το θύμα σε λίγη ώρα θα επιστρέψει στην οικία του, επέστρεψαν και αφού εισήλθαν σ’ αυτή, τον αιφνιδίασαν χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο, τον ακινητοποίησαν δένοντάς τον με καλώδιο και τον ανέβασαν από το ισόγειο στην βεράντα του πρώτου ορόφου , όπου του κατάφεραν χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του και με δυνατό χτύπημα του κεφαλιού του σε γωνία του μπαρ της βεράντας, τον σκότωσαν .

Ακολούθως, αφαίρεσαν από την οικία, ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο περιεχόμενο, το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και απεχώρησαν από το νησί το απόγευμα της ιδίας ημέρας, με πλοίο της γραμμής.

Οι ανωτέρω δράστες, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης, την επόμενη ημέρα 6-10-2010 ,εξήλθαν από την Ελλάδα, οδικώς, με το ίδιο όχημα που είχαν εισέλθει και με τελικό προορισμό, την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Η Υπηρεσία μας, κινητοποιήθηκε άμεσα και με συντονισμένες ενέργειες κατέληξε στους τρεις(3) προαναφερόμενους δράστες. Στην συνέχεια, σε στενή συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, καθώς και με τον Έλληνα Εισαγγελέα στην Eurojust , προέβη σε όλες της προβλεπόμενες ενέργειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών(3) δραστών, μέσω των διαύλων της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Χθες το βράδυ, με μέριμνα των Πολωνικών Αστυνομικών Αρχών, συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες και συγκεκριμένα ο 31χρονος και η 28χρονη, με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, ενώ πρωινές ώρες σήμερα συνελήφθη και ο τρίτος δράστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού