.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Προφυλακίστηκαν και οι 4 -ιδιοκτήτης και επιστάτες- για το "μακελειό" στη Μανωλάδα

 

Ένταση και πανικός στο δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την προφυλάκιση των τεσσάρων για τους πυροβολισμούς στην Μανωλάδα. Η μητέρα των δυο αδερφών που προφυλακίζονται ξέσπασε κατά του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας λέγοντάς του
«μου έφαγες τα παιδιά».
Δεν έλλειψαν και οι επιθέσεις στα ΜΜΕ. Τρεις από τους κατηγορούμενους επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους φτύνοντας τις κάμερες και φωνάζοντας «εσείς μας βάζετε στην φυλακή».
Η απολογία των τριών επιστατών κράτησε επτά περίπου ώρες ενώ γύρω στις τρεις ώρες κράτησε η απολογία του ιδιοκτήτη της φυτείας.
Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της φυτείας εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή, αφού πρώτα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πύργου, όπου εισήχθη μετά τα γεγονότα.
Ο Εισαγγελέας και ο ανακριτής της Αμαλιάδας συμφώνησαν στην προφυλάκιση τους.
Άπαντες θα διανυκτερεύσουν και απόψε στο κρατητήριο και την Τρίτη θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Ο ιδιοκτήτης της φυτείας φράουλας στην οποία απασχολούνταν οι μετανάστες κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους, από τους τρεις μόνον ο ένας είπε ότι πυροβόλησε και μόνον δύο φορές στο έδαφος.
Η αστυνομία αναφέρει στη δικογραφία κατηγορηματικά ότι πυροβολούσαν και οι τρεις και μάλιστα επανειλημμένως και αδιακρίτως επί είκοσι λεπτά, τραυματίζοντας πάνω από 30 εργάτες.
Από την πλευρά των κατηγορουμένων, ο συνήγορος ενός εκ των επιστατών δήλωvε ότι ο πελάτης του αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και υποστήριξε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.
Ο δικηγόρος των άλλων δύο υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Παρατήρησε ακόμη ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών, δήλωση που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δείχνει προς την πλευρά του 57χρονου ιδιοκτήτη.
Ο διεθνής Τύπος για τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας
Το ενδιαφέρον αρκετών ξένων ΜΜΕ έχει προσελκύσει εδώ και μέρες η είδηση για τους τρεις επιστάτες στη Μανωλάδα.
Οι New York Times αναφέρονται στο περιστατικό λέγοντας πως οι εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους πυροβολήθηκαν από τους επιστάτες. Οι μετανάστες που εργάζονται στα χωράφια, γράφει η εφημερίδα, ζουν συχνά σε βρώμικα, ετοιμόρροπα παραπήγματα.
Ανάλογη είναι και η αναφορά του Spiegel, το οποίο γράφει πως «οι μετανάστες ζήτησαν τους μισθούς τους και τους πυροβόλησαν».
«Επίθεση της μαφίας της φράουλας» γράφει από την πλευρά της η γερμανική TAZ, ενώ η Welt γράφει πως «γίνεται ξεκάθαρο πως υπάρχει ολόκληρο σύστημα για να δουλεύουν οι μετανάστες χωρίς να πληρώνονται».
Εν τω μεταξύ με εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τα 35 θύματα της Μανωλάδας,. ενώ με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
thebest.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού