.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ





Υλικά για τη γέμιση:
  • 2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 3 κρόκοι αυγών ΒΛΑΧΑΚΗ
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της ARLA
  • 125 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
  • 1½ φύλλο ζελατίνα
  • 280 γρ. κουβερτούρα γάλακτος NESTLE DESSERT
  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της ARLA
  • μισό κιλό φράουλες

Εκτέλεση για τη γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε μία κρεμ ανγκλέζ. Ανακατεύουμε απαλά τους κρόκους με τη ζάχαρη χωρίς να τα αφρατέψουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 125 γρ. κρέμα γάλακτος, το μείγμα των αυγών και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 83-85ºC (max). Ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η σοκολάτα λειώσει και η θερμοκρασία πέσει στους 40ο C, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση:
Σε ένα τσέρκι 24 εκ. τοποθετούμε στο κάτω μέρος μια στρώση από τα μπισκότα, βάζουμε κρέμα, μπισκότα, κρέμα.  Τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και ξεφορμάρουμε μετα από 2-3 ώρες.  Κολλάμε περιφερειακά από ένα μπισκότο και στο κέντρο γεμίζουμε με φράουλες.  Διατηρείται στην κατάψυξη.
Χρόνος: 45′
Μερίδες: 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs