Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι
- 1 1/2 κουπα αλεύρι που φουσκώνει
- 1/2 κούπα κακάο
- 2 κ.γ. baking powder
- 3 κούπες ζάχαρη
- 5 αβγά
- 2 βανίλιες
Σιρόπι
- 4 φλ. νερό
- 2 φλ. ζάχαρη
Γέμιση
- 1 φακελος κρέμα φράουλα στιγμής
- 1 φάκελος κρέμα σοκολάτα στιγμής
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
- 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές άχνη για τη
- σαντιγύ
Πώς το κάνουμε:
- Σε μπωλ κοσκινίστε τις σκόνες των υλικών για το παντεσπάνι
- Χτυπήστε αβγά με ζάχαρη για 15 λεπτά
- Ρίξτε τις σκόνες στα αβγά ανακατεύοντας πολύ απαλά
- Ανακατέψτε και τη βανίλια
- Σε ταψί 30 εκατοστών περίπου στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα
- Ψήστε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών 15 με 20 λεπτά στο δεύτερο ράφι
- Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται
- Μόλις ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και χωρίστε το κέικ στα 3
- Σιροπιάστε κάθε κομμάτι και ραντίστε με κονιάκ
- Παρασκευάστε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες
- Ανακατέψτε με την κρέμα φράουλα τις φράουλες και με τη σοκολάτα το ξύσμα
- Σε πιατέλα στρώστε το ένα φύλλο παντεσπάνι, απλώστε την κρέμα φράουλα
- Υστερα το άλλο φύλλο κι απλώστε την κρέμα σοκολάτα
- Βάλτε και το τρίτο φύλλο
- Χτυπήστε τη σαντιγύ και γεμίστε την επιφάνεια με ροζέτες, μισές φράουλες και "φυλλαράκια" σοκολάτας
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου