.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ!





Τι χρειαζόμαστε:

Παντεσπάνι
  • 1 1/2 κουπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι
  • 4 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη

Γέμιση
  • 1 φακελος κρέμα φράουλα στιγμής
  • 1 φάκελος κρέμα σοκολάτα στιγμής
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές άχνη για τη 
  • σαντιγύ

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ κοσκινίστε τις σκόνες των υλικών για το παντεσπάνι
  2. Χτυπήστε αβγά με ζάχαρη για 15 λεπτά
  3. Ρίξτε τις σκόνες στα αβγά ανακατεύοντας πολύ απαλά
  4. Ανακατέψτε και τη βανίλια
  5. Σε ταψί 30 εκατοστών περίπου στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα
  6. Ψήστε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών 15 με 20 λεπτά στο δεύτερο ράφι
  7. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται
  8. Μόλις ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και χωρίστε το κέικ στα 3
  9. Σιροπιάστε κάθε κομμάτι και ραντίστε με κονιάκ
  10. Παρασκευάστε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες
  11. Ανακατέψτε με την κρέμα φράουλα τις φράουλες και με τη σοκολάτα το ξύσμα
  12. Σε πιατέλα στρώστε το ένα φύλλο παντεσπάνι, απλώστε την κρέμα φράουλα
  13. Υστερα το άλλο φύλλο κι απλώστε την κρέμα σοκολάτα
  14. Βάλτε και το τρίτο φύλλο
  15. Χτυπήστε τη σαντιγύ και γεμίστε την επιφάνεια με ροζέτες, μισές φράουλες και "φυλλαράκια" σοκολάτας

sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs