.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ




ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

300 γρ. βούτυρο Lurpak
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, ψιλή
1 αυγό μεγάλο
500 γρ. αλεύρι

40 γρ. κορν φλάουερ
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:

350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. Κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας
500 γρ. φράουλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Ψήνουμε στους 160ο C για 25-30 λεπτά.
Είναι προτιμότερο να την φτιάχνουμε μία ημέρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε και διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα. 

Ανοίγουμε την τάρτα σε πάχος 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε την τάρτα και την καλύπτουμε με τις ολόκληρες φράουλες. Είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 12

πηγή: ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού