.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 2 ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!!!

Δύο   νέες  δημοσκοπήσεις   δείχνουν   το  πολιτικό   κλίμα   που  επικρατεί  στην  Ελλάδα  μετά  τις  συλλήψεις   στελεχών  της  Χρυσής  Αυγής.Οι   δημοσκοπήσεις   έχουν  γίνει   από  2   μεγάλες  εταιρείες   GPO   και   MRB.
Tο πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται   ίδιο   και στις δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τη
Νέα Δημοκρατία να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 0,6%, σύμφωνα με την MRB και 0,9%, κατά την GPO.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα της MRB, η ΝΔ προηγείται με 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με  4,8% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%, ενώ το 7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 23,5%.

Αντιστοίχως, στην έρευνα της GPO, η ΝΔ συγκεντρώνει 21%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5% η Χρυσή Αυγή 7,8%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%, άλλο κόμμα προτιμά το 4,3%, αποχή επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων και Λευκό ή Άκυρο το 3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,6% των ερωτηθέντων.

Στην ίδια δημοσκόπηση και στις εξελίξεις που αφορούν στις έρευνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, το 76,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν «δικαιολογημένη η σύλληψη των ηγετών της», ενώ το 19,9% θεωρεί ότι «δεν ήταν δικαιολογημένη».
Επίσης, στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας, το 72,1% απαντά «ναι» και το 26,5% απαντά «όχι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού