.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ:
- 4 ασπράδια αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 4 κρόκοι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ


- 60 γρ. αλεύρι
- ζάχαρη κρυσταλλική
- ζάχαρη άχνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ:
- 1 δόση σαβαγιάρ
- 500 γρ. τυρί κρέμα mascarpone
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κρόκοι αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 ασπράδια αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 500 γρ. γάλα
- 4 κάψουλες καφέ espresso DOUWE EGBERTS
- 80 γρ. κονιάκ
- κακάο ΙΟΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ:
Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα έως ότου δέσει η μαρέγκα. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και κοσκινίζουμε. Κατεβάζουμε την μαρέγκα από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά τους κρόκους, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά. Δημιουργούμε μπαστουνάκια σε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε θήκες σιλικόνης. Πασπαλίζουμε τα σαβαγιάρ πρώτα με κρυσταλλική ζάχαρη και μετά με άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Ανακατεύουμε το mascarpone, την άχνη και τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα του τυριού. Ετοιμάζουμε ένα φλιτζάνι καφέ εσπρέσο δυνατό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα -ένα στο γάλα με τον καφέ και το κονιάκ για λίγα δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ σε ποτήρι ή πιάτο. Αδειάζουμε κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ. Πασπαλίζουμε με το κακάο. Το τιραμισού είναι προτιμότερο να καταναλωθεί αμέσως.



glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού