.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.500 ΦΙΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (ΦΩΤΟ)

Επιχείρηση, η οποία αν και επίσημα εμφανιζόταν ότι ασχολείται με
το εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών ειδών, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο που δραστηριοποιούταν στο λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας
Καλαμαριάς, μετά από αξιοποίηση σχετικών στοιχείων και διακριτική επιτήρηση του χώρου. Ιδιοκτήτης της επιχείρησης φέρεται 53χρονος Έλληνας, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για Πλαστογραφία, Απάτη κατ΄εξακολούθηση, παράβαση του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, χθες το πρωί, στην περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
(6.041) φιάλες αλκοολούχων ποτών, διαφόρων εταιρειών και περιεκτικότητας
(1.213) φιάλες ούζο, διαφόρων εταιρειών και περιεκτικότητας
(256) πλαστικές φιάλες, με άγνωστη διαυγή ουσία
(2) πλαστικές δεξαμενές, οι οποίες περιείχαν (420) λίτρα άγνωστης διαυγής ουσίας
(26.051) αυτοκόλλητες χάρτινες ετικέτες, διαφόρων ελληνικών και ξένων εταιρειών εμφιάλωσης ποτών
(2.300) πλαστικές βαλβίδες φιαλών με μπίλια ασφαλείας
(170) πώματα φιαλών, μεταλλικά και πλαστικά
(67) κενές πλαστικές φιάλες
(1) φορητός Η/Υ, ο οποίος περιείχε σε ηλεκτρονική μορφή ετικέτες εταιρειών εμφιάλωσης ποτών
πιστόλι κρότου με 53 φυσίγγια
(4) συσκευές παραγωγής θερμού αέρα
(13) ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης ποτών αλλοδαπής προέλευσης
ετικέτες οινοπνευματωδών ποτών βουλγάρικης προέλευσης
(2) αλκοολόμετρα και (1) δείκτης εμφάνισης θερμοκρασίας
Πλήθος εγγράφων, τιμολόγια, δελτία αποστολής και σημειώσεις που αφορούν σε πελάτες και αγοραπωλησίες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, τα τελευταία δύο χρόνια, ο 53χρονος ιδιοκτήτης, είχε μετατρέψει τη νομιμοφανή επιχείρηση του, σε εργαστήριο παράνομης εμφιάλωσης και εισαγωγής λαθραίων οιπνευματωδών ποτών (ουίσκι, βότκα και τζιν), αποκομίζοντας τεράστια περιουσιακά οφέλη και προκαλώντας στο Ελληνικό Δημόσιο μεγάλη οικονομική ζημία από διαφυγόντες δασμούς, φόρους και τέλη (το ακριβές ύψος της ζημίας θα υπολογισθεί από αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία).
Η παράνομη δραστηριότητα του 53χρονου περιελάμβανε:
Την εισαγωγή αλκοολούχων φιαλών από τη Βουλγαρία. Χρησιμοποιώντας θερμαντικά μηχανήματα, προέβαινε στην αποκόλληση των ετικετών και ταινιών ασφαλείας της αλλοδαπής και στην επικόλληση άλλων πλαστών.
Την κατοχή και διοχέτευση στην εγχώρια αγορά, φιαλών αλκοόλης, άγνωστης προέλευσης, αφού προηγουμένως είχε τοποθετήσει σ΄αυτές ετικέτες ελληνικών εταιρειών παραγωγής, που είχαν όμως αναστείλει την εμπορική τους δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.
Την κατοχή ετικετών οινοπνευματωδών ποτών, με λογότυπο ελληνικών εταιρειών, οι οποίες ουδέποτε προέβησαν σε παραγωγή και εμφιάλωση τέτοιου είδους ποτών.
Συντάχθηκαν συνολικά 49 πρωτόκολλα δειγματοληψίας και ελήφθησαν αντίστοιχα δείγματα, από αρμόδιο υπάλληλο του Γενικού Χημείου του Κράτους, για τη διενέργεια σχετικού ελέγχου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής επιτήρησης των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και προ της αιφνιδιαστικής αστυνομική έρευνας, εντοπίστηκε 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από το παράνομο εργαστήριο φιάλες ποτών, οπότε και συνελήφθη. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και σύλληψη του ιδιοκτήτη.
pota1
pota1
pota1
pota1
pota1
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs