.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλάκια κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι
  2. Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
  3. Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα
  4. Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός
  5. Βάζετε και το βούτυρο
  6. Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα
  7. Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία
  8. Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού
  9. Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)
  10. Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη
  11. Διατηρείστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες
  12. Γεμίζονται με μερέντα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..
  13. Γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια..

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!

sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs