Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. φράουλες
- 250 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 125 ml γάλα
- 125 ml sangria
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.) ή 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Πώς το κάνουμε:
- Αφού ζεστάνουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.
- Διαλύουμε στο ζεστό μείγμα τα φύλλα ζελατίνης (τα οποία έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε παγωμένο νερό).
- Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το αλάτι, το ζεστό μείγμα, το γάλα και το κρασί και χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
- Αφού βάλουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπωλάκια, τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για ένα 24ωρο για να πήξει.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Αν χρησιμοποιήσετε ζελατίνη σε σκόνη τότε θα πρέπει να την διαλύσετε πρώτα σε λίγο κρύο νερό, να την αφήσετε για 5 λεπτά και μετά να την προσθέσετε μέσα στο ζεστό μείγμα ανακατεύοντας καλά.
- Μπορείτε να παραλείψετε τη sangria και να βάλετε 250 ml γάλα ώστε να μπορούν να φάνε και παιδάκια.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου