.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΨΕΥΤΙΚΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΟΥΝΟΥ




Υλικά συνταγής

4 φύλλα κρούστας
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
250 γραμμ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
1 μπαστουνάκι βανίλια
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
λίγα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα βύσσινο
300 γραμμ. βύσσινα καθαρισμένα
50 γραμμ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Σχίζουμε τη βανίλια και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ  να αρωματιστεί για 1 ώρα. Έπειτα αφαιρούμε με μαχαίρι τους σπόρους στην κρέμα και πετάμε το μπαστουνάκι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ παγωμένη σε μπολ και με μίξερ χειρός τη χτυπάμε να σχηματίσει απαλές κορυφές περίπου 2΄-3΄. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχει μία ομοιόμορφη υφή η κρέμα. Την παγώνουμε. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει.
Για τα φύλλα: Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Απλώνουμε επάνω του (να καθίσει ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο) το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα με κοφτερό μαχαίρι σε έξι κομμάτια (3 κάθετες λωρίδες και μετά στη μέση ώστε να σχηματίσουν 6 τετράγωνα κομμάτια). Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα. Τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για 10΄-15΄, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραγανίσουν.
Για τη σάλτσα βύσσινο: Βάζουμε τα βύσσινα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει ελαφρά (για μερικά λεπτά). Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα: Σε κάθε πιάτο βάζουμε ελάχιστη κρέμα τυριού και βάζουμε επάνω από ένα κομμάτι ψημένο φύλλο. Βάζουμε λίγη κρέμα τυριού και λίγη σάλτσα βύσσινο, επαναλαμβάνουμε φύλλο, κρέμα, σάλτσα και τελειώνουμε με φύλλο (3 στρώσεις φύλλο-2 στρώσεις κρέμα-βύσσινο) πασπαλίζουμε με άχνη και προαιρετικά με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού