Υλικά συνταγής
2 συσκευασίες OREO
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 συσκευασία OREO με γέμιση σοκολάτα
- 1/2 φλ. καβουρδισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
- 600 γρ. σαντιγί
- λίγα OREO για γαρνίρισμα
- λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει.
Θρυμματίζουμε τα OREO σε σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Σπάμε τα OREO με γέμιση σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο παγωτό. Προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα παγωτό μέχρι να σφίξει. Για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Βάζουμε την τούρτα παγωτό σε πιατέλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ολόκληρα OREO. Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Θρυμματίζουμε τα OREO σε σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Σπάμε τα OREO με γέμιση σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο παγωτό. Προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα παγωτό μέχρι να σφίξει. Για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Βάζουμε την τούρτα παγωτό σε πιατέλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ολόκληρα OREO. Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 4 λεπτά
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου