.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
125 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδια αυγών

50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κουβερτούρα ION

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ:
380 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο ION
380 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
230 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή ARLA
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες πολτοποιημένες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη, το κορν φλάουρ, το αμύγδαλο και το ασπράδι αυγού. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με το μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μην ξεροψηθεί το μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Χτυπάμε τα 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Βράζουμε τα 380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βράζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και αποσύρουμε. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ρίχνουμε στις φράουλες που βράζουν για να διαλυθεί. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες. Αδειάζουμε σε ένα χαμηλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμα και 1-2 ημέρες νωρίτερα.
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών βάζουμε το μπισκότο και καλύπτουμε με τη μισή από τη κρέμα σοκολάτας. Ξεφορμάρουμε το παγωμένο ζελέ, το βάζουμε πάνω από την κρέμα και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ξεπαγώσει το ζελέ προτού το σερβίρουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κομμάτια φράουλας.
glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού