Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
125 γρ. . βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Για τη σάλτσα
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση
ζαμπόν ή γαλοπούλα
γκούντα
μοτσαρέλα μπαστούνι
πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλωνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30' μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
argiro.gr
Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30' μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου