Τι χρειαζόμαστε:
- 50 γρ. βούτυρο
- 250 ml γάλα
- 45 γρ. φρέσκια μαγιά
- 430 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- 1 αυγό
- αλάτι, σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
- Σε μία λεκανίτσα ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό γάλα και τη θρυμματισμένη μαγιά να διαλυθεί.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι στη λεκανίτσα και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
- Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να διπλασιασθεί σε όγκο.
- Ξαναζυμώστε την καλά και χωρίστε την σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα για 15' λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάλτε τα ψωμάκια σε λαμαρίνα, περάστε τα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
- Τοποθετήστε τη λαμαρίνα στο μεσαίο διάζωμα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20'στους 225 βαθμούς.
- Όσο ψήνονται τα ψωμάκια τοποθετήστε κάτω στο φούρνο ένα μεταλλικό ταψάκι με νερό.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου