.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣ ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γραμ. κομπόστα ανανά
  • 800 γραμ. χυμό ανανά
  • 2 κουτιά ζελέ ανανά ή λεμόνι
  • 1 κούπα γιαούρτι σακούλας
  • λίγη σαντιγύ
  • μερικά σύκα γλυκό ή γλασέ

Πώς το κάνουμε:

  1. Στραγγίστε την κομπόστα, κρατήστε μερικές φέτες ανανά για γαρνίρισμα και κόψτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια.
  2. Μετρήστε το σιρόπι της κομπόστας και το χυμό ανανά να είναι 3 1/2 κούπες, αλλιώς συμπληρώστε με νερό.
  3. Βράστε το μισό και διαλύστε τα ζελέ.
  4. Ρίξτε το υπόλοιπο, ανακατέψτε και βάλτε το στο ψυγείο, έως ότου αρχίσει να μισοπήζει.
  5. Αδειάστε το στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και χτυπήστε το μερικά δευτερόλεπτα στη μεσαία ταχύτητα, ή 1-2 λεπτά στο μίξερ, έως ότου γίνει ομοιογενές.
  6. Αδειάστε το σε γυάλινο μπωλ, ρίξτε εδώ κι εκεί τα κομμάτια του ανανά και βάλτε το στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
  7. Στολίστε το με τη σαντιγύ, τις ρόδες ανανά και φυλλαράκια από το γλυκό σύκο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα βρει παλιά σε βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές μετά από τραπέζι.

sintagespareas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs