.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό

- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
150 γρ. δαμάσκηνα απύρηνα
70 γρ. χυμό από πορτοκάλι
50 γρ. κονιάκ
80 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το παγωμένο βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με την ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το αυγό στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και πολτοποιούμε πολύ καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ:
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκατοστών. Απλώνουμε πάνω την γέμιση και αφήνουμε περιφερειακά έναν πόντο κενό. Την κόβουμε σε 10 ή 12 τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε μία τούρτα. Κάθε κομμάτι το τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.
glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs