ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
160 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
160 γρ. καστανή ζάχαρη
5 γρ. αλάτι χοντρό
40 γρ. μέλι
2 αυγά
165 γρ. βρώμη
75-80 γρ. ψιλοκομμένο κράνμπερις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ χτυπώντας με το φτερό. Ενσωματώνουμε ένα – ένα τα υλικά – το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και τα αυγά. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε τα κράνμπερις και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο αρκετή ώρα να σφίξει. Την ανοίγουμε σε λεπτό πάχος 4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 13-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ χτυπώντας με το φτερό. Ενσωματώνουμε ένα – ένα τα υλικά – το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και τα αυγά. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε τα κράνμπερις και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο αρκετή ώρα να σφίξει. Την ανοίγουμε σε λεπτό πάχος 4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 13-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά κι απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια . Αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να σφίξει πολύ και γεμίζουμε τα μισά μπισκότα. Με τα άλλα μισά σκεπάζουμε για να κάνουμε τα σάντουιτς.
Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά κι απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια . Αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να σφίξει πολύ και γεμίζουμε τα μισά μπισκότα. Με τα άλλα μισά σκεπάζουμε για να κάνουμε τα σάντουιτς.
TIP:
Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε την ζύμη από το προηγούμενο βράδυ και να την διατηρήσουμε στο ψυγείο.
glykes-alchimies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου