.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. βούτυρο
- 230 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
160 γρ. καστανή ζάχαρη

5 γρ. αλάτι χοντρό
40 γρ. μέλι
2 αυγά
165 γρ. βρώμη
75-80 γρ. ψιλοκομμένο κράνμπερις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
300 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ χτυπώντας με το φτερό. Ενσωματώνουμε ένα – ένα τα υλικά – το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και τα αυγά. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε τα κράνμπερις και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο αρκετή ώρα να σφίξει. Την ανοίγουμε σε λεπτό πάχος 4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 13-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά κι απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια . Αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να σφίξει πολύ και γεμίζουμε τα μισά μπισκότα. Με τα άλλα μισά σκεπάζουμε για να κάνουμε τα σάντουιτς.
TIP:
Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε την ζύμη από το προηγούμενο βράδυ και να την διατηρήσουμε στο ψυγείο.
glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs