.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ GIANDUIA ΜΕ DIGESTIVE


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΙΖΕ:
 160 γρ. φουντούκια
 90 γρ. ζάχαρη
 30 γρ. νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ:
 1 - 2 μεγάλες συσκευασίες παγωτό SCANDAL GIANDUIA by Stelios Parliaros ΕΒΓΑ
 2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 100 γρ. κουβερτούρα 55% τεμαχισμένη ΙΟΝ
 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΙΖΕ:
Σε ένα τηγάνι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε έως ότου καραμελώσουν. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε και απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε με καραμελώμενα φουντούκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:
Κόβουμε τη Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για 10 λεπτά. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών απλώνουμε τα μισά μπισκότα στο κάτω μέρος. Αδειάζουμε το παγωτό. Τοποθετούμε μία δεύτερη στρώση μπισκότων στη μέση και τελειώνουμε με μία ακόμη στρώση. Πιέζουμε καλά όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες.
σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με μια μαρίζ και αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs