.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
- 250 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 115 γρ. βούτυρο LURPAK
- 4 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 2 κρόκοι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 115 γρ. ζάχαρη

- 50 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ:
- 450 γρ. δυνατός καφές φίλτρου
- 180 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. λικέρ με γεύση καφέ
- 2 ξυλάκια κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί νή στο φούρνο μικροκυμμάτων Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.. Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και την κανέλα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Kρατάμε το ¼ από το σιρόπι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο, όταν είναι και τα δύο ζεστά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τον καφέ, την ζάχαρη, την κανέλα και το λικέρ για 2 λεπτά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.
glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs