.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Υλικά συνταγής

Υλικά για ζύμη
2 + ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. baking powder
½ κ. γλ. σόδα μαγειρική
½ κ.γλ. αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλά λιπαρά (200 γραμ. γιαούρτι 2%)
¼ φλ. γάλα
¼ φλ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για γέμιση
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. σοκολάτα τρίματα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σε μπωλ τ’ ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Βάζουμε σε άλλο μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το bacing pouder, την σόδα, το αλάτι και ανακατεύομε με κουτάλι. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. βούτυρο με το γάλα και το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι με κουτάλι. Αναδιπλώνουμε το μείγμα (δεν το δουλεύουμε πολύ). Μόλις μαζευτεί σε μπάλα το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το δουλεύουμε λίγα λεπτά πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι αν κολλάει στα χέρια.
Με τα χέρια πατάμε την ζύμη να πλατύνει. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε σε μακρόστενο χοντρό φύλλο. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της γέμισης αφήνοντας κενό 2 δάχτυλα γύρω γύρω. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε 8 κομμάτια χοντρά.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. 
Τα αλείφουμε με το βούτυρο.
Τα ψήνουμε για 25’ περίπου να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C αντιστάσεις

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού