.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ



Υλικά για περίπου 6 τεμάχια
1.300 γραμ. περίπου αλεύρι
250 γραμ. βούτυρο γάλακτος
6 αβγά
350 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. νωπή μαγιά
1 κουτ. σούπας καλοκοπανισμένο μαχλέπι
1 κουτ. γλυκού κοφτό μαστίχα Χίου

Ξύσμα λεμονιού
250 γραμ. γάλα φρέσκο
100 γραμ. αμύγδαλα φιλέ



Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. 

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ενώνετε με τα προηγούμενα. 

Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε τη μαγιά. 

Ζεσταίνετε το βούτυρο και τα ρίχνετε όλα στο μείγμα με τα αβγά (κρατάτε λίγο βούτυρο περίπου 50 γραμ για το ζύμωμα).

Βάζετε στο μπλέντερ το μαχλέπι, τη μαστίχα, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα τρίβετε και τα ρίχνετε μαζί με το ξύσμα λεμονιού στο προηγούμενο μίγμα. 

Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και τα ζυμώνετε αλείφοντας τα χέρια σας με το βούτυρο που έχετε κρατήσει.

Μετά ανάβετε το φούρνο στους 50 C και όταν ζεσταθεί, τον σβήνετε και βάζετε μέσα τα τσουρέκια και τα αφήνετε για να διαπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.

Όταν γίνουν τα πλάθετε και τα τοποθετείτε επάνω σε λαδόκολα σε ταψί. 

Τα βάζετε σε αρκετή απόσταση για πρέπει να διπλασιαστούν.  Όταν διπλασιαστεί ο όγκος,  τα βγάζετε από το φούρνο και τον ανάβετε στους 180 C. 
Όταν ζεσταθεί ο φούρνος, χτυπάτε καλά ένα αβγό και τα αλείφετε απαλά με το πινέλο. 
Ρίχνετε λίγα αμύγδαλα και αμέσως τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε στους 180 C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. 

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού