Υλικά
1 έτοιμο φύλλο ζύμη τάρτας
300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
2 αυγά
4 κρόκοι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
φράουλες για το γαρνίρισμα
άχνη και κακάο για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση διάμετρο 23 εκ. Προθερμένουμε το φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να ασπρίσουν και να αφρατέψουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτας. Γεμίζουμε την ταρτιέρα με το μείγμα σοκολάτας. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30΄ μέχρι να στέκεται η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε την τάρτα με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα. πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου