.
ola10gr.blogspot.gr ο δικός σου χώρος για παρέα και ενημέρωση!

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ


Καθαρή Δευτέρα σήμερα και έχουμε να σ ας προτείνουμε μια πολύ καλή και δοκιμασμένη συνταγή που έχει ένα θεσπέσιο αποτέλεσμα για το τραπέζι σας!Είναι μια ακομη έμπνευση της Μπαρμπαρίγου και καλή σας όρεξη!


Υλικα
1 χταποδι 1.5 κιλα περιπου
1 φυλλο δαφνης
2 σκελιδες σκοδο ολοκληρες
1 πρεζα ριγανη
1 φλιτζανακι του καφε ελαιολαδο
1 φλιτζνακι του καφε ξυδι
4 πατατες
καππαρη και μαιντανο ψιλοκομμενο για το σερβιρισμα

Καθαριζουμε και πλενουμε καλα το χταποδι και το αφηνουμε να
στραγγισει μεχρι να φυγουν τα υγρα του.Μετα το βαζουμε σε ενα
μπολ, το πασπαλιζουμε με τη ριγανη και το αλειφουμε πολυ καλ
απο ολες τις πλευρες με το ελαιολαδο και το ξυδι.Κοβουμε δυο
κομματια αλουμινοχαρτο, βαζουμε σταυρωτα το ενα πανω στο αλλο,
τοποθετουμε απο πανω το χταποδι και προσθετουμε τη δφνη, το
σκορδο και το λαδοξυδο που εμεινε στο μπολ.Κλεινομε προσεκτικα
το αλουμινοχαρτο, αφηνοντας λιγο αερα περιθωριο (με το ψησιμο
θα φουσκωσει σα μπαλονι), το βαζουμε σε ενα ταψακι και αναβουμε
το φουρνο στους 180 βαθμους.Οση ωρα ζεσταινεται ο φουρνος,
πλενουμε τις πατατες, τις σκουπιζουμε και τις τυλιγουμε με
αλουμινοχαρτο.Μολις ζεσταθει ο φουρνος, βαζουμε μεσα στο ταψακι
με το χταποδι και τις πατατες και τα ψηνουμε για 1 ωρα και 30
λεπταπεριπου.Στη συνεχεια, βγαζουμε το ταψακι απο το φουρνο,
σκιζουμε απο πανω το αλουμινοχαρτο του χταποδιου (προσεχουμε να
μην καουμε απο τους υδρατμους), κοβουμε το χταποδι σε μπουκιες,
το περιχυνουμε με τη σαλτσα του και το σερβιρουμε με τις
πατατες, γαρνιροντας το με καππαρι και ψιλοκομμενο μαιντανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ratings and Recommendations by outbrain

http://www.thessalonikiblogs.gr/?theme=about Thessaloniki Blogs